Steve Jobs - biografija

"Biti najbogatiji čovjek u groblju mi ne znači ništa. Ići navečer u krevet, govoreći da smo uradili nešto predivno, je ono što mi je bitno."

Steven Paul "Steve" Jobs (24. februar 1955 - 5. oktobar 2011.)

Poznati američki biznismen i tehnološki vizionar. Najpoznatiji je po svojoj funkciji suosnivača, predsjednika i direktora velike informatičke kompanije "Apple". počeo se baviti računarima u kasnim 70-tim godinama, ali je gajio i veliku ljubav prema dizajnu i umjetnosti. Mnogi su ga opisivali kao "Oca digitalne revolucije", velikog inovatora i dizajnerskog perfekcionistu, te kao legendu i vizionara.

Njegovi poslovi su počeli u garaži, a završio je kao jedan od najbogatijih ljudi na svijetu. Znao je reći kako novac ne smije biti cilj, te da je najvredniji resurs koji čovjek može imati u stvari vrijeme.

Još od 2003. mu je dijagnosticiran tumor, te je nakon dugog perioda liječenja i umro od te bolesti. Govorio je: "Sjećanje da ću uskoro biti mrtav je najbolja stvar koja mi je pomogla u donošenju velikih odluka u životu. To je zato sto skoro sve - sva tuđa očekivanja, sav ponos, sav strah od sramote i neuspjeha - se jednostavno sklone sa puta kada se suoče sa smrti, ostavljajući samo ono što je zaista važno."

Izreke Steva Jobsa

Drugi trenutno čitaju...

Najnoviji tekstovi...

Pratite nas na Facebooku...

Mudrosti...

" Posmatranje cvjetova je odmor. Oni nemaju emocije ili konflikte. "
Sigmund Freud

Inspiracijski citati...

"Mi ne možemo pomoći svima, ali svako može pomoći nekome."
Ronald Reagan

Motivacijski citati...

"Nikada nisi prestar da sebi zacrtaš novi cilj ili da sanjaš novi san. "
C. S. Lewis

Izreke o prijateljstvu...

"Jedna ruža mi može biti vrt... Jedan prijatelj mi može biti cijeli svijet. "
Leo Buscaglia