Steve Jobs - biografija

"Biti najbogatiji čovjek u groblju mi ne znači ništa. Ići navečer u krevet, govoreći da smo uradili nešto predivno, je ono što mi je bitno."

Steven Paul "Steve" Jobs (24. februar 1955 - 5. oktobar 2011.)

Poznati američki biznismen i tehnološki vizionar. Najpoznatiji je po svojoj funkciji suosnivača, predsjednika i direktora velike informatičke kompanije "Apple". počeo se baviti računarima u kasnim 70-tim godinama, ali je gajio i veliku ljubav prema dizajnu i umjetnosti. Mnogi su ga opisivali kao "Oca digitalne revolucije", velikog inovatora i dizajnerskog perfekcionistu, te kao legendu i vizionara.

Njegovi poslovi su počeli u garaži, a završio je kao jedan od najbogatijih ljudi na svijetu. Znao je reći kako novac ne smije biti cilj, te da je najvredniji resurs koji čovjek može imati u stvari vrijeme.

Još od 2003. mu je dijagnosticiran tumor, te je nakon dugog perioda liječenja i umro od te bolesti. Govorio je: "Sjećanje da ću uskoro biti mrtav je najbolja stvar koja mi je pomogla u donošenju velikih odluka u životu. To je zato sto skoro sve - sva tuđa očekivanja, sav ponos, sav strah od sramote i neuspjeha - se jednostavno sklone sa puta kada se suoče sa smrti, ostavljajući samo ono što je zaista važno."

Izreke Steva Jobsa

Najnoviji tekstovi...

Pratite nas na Facebooku...

Mudrosti...

" Ja ne želim da budem usamljena; ja želim da me ostave nasamo. "
Audreay Hepburn

Inspiracijski citati...

"Mi ne možemo pomoći svima, ali svako može pomoći nekome."
Ronald Reagan

Motivacijski citati...

"Da bismo uspjeli, prije svega moramo vjerovati da to možemo. "
Nikos Kazantzakis

Izreke o prijateljstvu...

"Prijateljstvo je skupocjeno, ne samo u hladu, nego i na sunčanom dijelu života, a zahvaljujući dobročiniteljskom uređenju, veći dio života provodimo na suncu. "
Thomas Jefferson