Steve Jobs - biografija

"Biti najbogatiji čovjek u groblju mi ne znači ništa. Ići navečer u krevet, govoreći da smo uradili nešto predivno, je ono što mi je bitno."

Steven Paul "Steve" Jobs (24. februar 1955 - 5. oktobar 2011.)

Poznati američki biznismen i tehnološki vizionar. Najpoznatiji je po svojoj funkciji suosnivača, predsjednika i direktora velike informatičke kompanije "Apple". počeo se baviti računarima u kasnim 70-tim godinama, ali je gajio i veliku ljubav prema dizajnu i umjetnosti. Mnogi su ga opisivali kao "Oca digitalne revolucije", velikog inovatora i dizajnerskog perfekcionistu, te kao legendu i vizionara.

Njegovi poslovi su počeli u garaži, a završio je kao jedan od najbogatijih ljudi na svijetu. Znao je reći kako novac ne smije biti cilj, te da je najvredniji resurs koji čovjek može imati u stvari vrijeme.

Još od 2003. mu je dijagnosticiran tumor, te je nakon dugog perioda liječenja i umro od te bolesti. Govorio je: "Sjećanje da ću uskoro biti mrtav je najbolja stvar koja mi je pomogla u donošenju velikih odluka u životu. To je zato sto skoro sve - sva tuđa očekivanja, sav ponos, sav strah od sramote i neuspjeha - se jednostavno sklone sa puta kada se suoče sa smrti, ostavljajući samo ono što je zaista važno."

Izreke Steva Jobsa

Najnoviji tekstovi...

Pratite nas na Facebooku...

Mudrosti...

" Umjetnost nije nikada završena - samo napuštena. "
Leonardo da Vinci

Inspiracijski citati...

"Dok iskazujemo svoju zahvalnost, ne smijemo zaboraviti da je najveći oblik zahvalnosti nije u izricanju riječi, nego u životu u skladu sa njima. "
John Kennedy

Motivacijski citati...

"Nikad nemoj odustati, jer uvijek postoji vrijeme i mjesto kada će se plima promijeniti."
Harriet Beecher Stowe

Izreke o prijateljstvu...

"Prijateljstvo bazirano na biznisu je bolje od biznisa baziranog na prijateljstvu. "
John D. Rockefeller